پادکست چیست؟ انواع پلتفرمهای مناسب برای پخش پادکست کدامند؟
Podcast به فایلهای صوتی گفته میشود که با هدفی مشخص ساخته شده و انتشار یافته یابند. این فایلهای صوتی میتوانند به صورت جداگانه و یا به شکل سریالی ارائه شوند. در حقیقت پادکست، رادیویی در دنیای مجازی می باشد با این تفاوت که هیچ محدودیت قانونی در رسانهی دیجیتال برای پادکستها وجود نخواهد داشت و افراد می توانند هر نوع آموزش، موضوع و اتفاقی را در قالب پادکست در اختیار دیگران قرار دهند. یکی از قالبهای تولید محتوا در دیجیتال مارکتینگ استفاده از پادکستها برای تبلیغات میباشد. افراد با قرار دادن توضیحی کوتاه در قالب پادکست و قرار دادن آن در اختیار دیگران، سایرین را برای خرید محصولات صوتی و آموزشهای خود مشتاق میکنند. پادکستها میتوانند در رابطه با هر موضوعی باشند، ورزشی، اقتصادی، علمی، روانشناسی، آموزشهای کابردی، نقد فیلم و کتاب و سایر موارد.
Podcast معمولا به صورت روزانه، هفتگی یا ماهیانه انتشار پیدا میکنند. راحتی در ساخت پادکستها و عدم محدودیت موضوعی باعث محبوبیت آنها در سال های اخیر شده است. دسترسی ساده به پادکست ها ازعوامل گرایش به استفاده از این فایلهای صوتی می باشد.
معروفترین پلتفرمها و برنامههای پخش پادکست :
- Breaker: یک برنامه رایگان در IOS می باشد که امکان اتصال به فیسبوک و توییتر و سایر مخاطبین را به شما میدهد تا بتوانید افراد دیگری را که میشناسید و از این برنامه استفاده میکنند را پیدا کنید. برنامه Breaker اجازه میدهد تا بتوانید دیگران را دنبال و توصیههای مخاطبین را در رابطه با پادکستهای مختلف مشاهده کنید. در این برنامه همچنین میتوانید قسمتهایی که دیگران از آن استقبال کردند را ببینید و نظرات افراد را در رابطه با پادکستهای مختلف بخوانید و برای تولید محتوای صوتی خود الهام بگیرید. این برنامه راهی برای فروش مستقیم محتوا به شنوندگان میباشد و امکان کسب درآمد برای تولیدکنندگان پادکست وجود دارد.
- Castbox : یکی از برنامه های مشهور در حوزهی پادکستها و محتوای صوتی که دسترسی فراوانی را برای شما فراهم میکند قطعا کست باکس است. این برنامه با استفاده از هوش مصنوعی و موتورهای جست و جو با قابلیت پیشنهاد محتوای مورد نظر شما امکان یافتن انواع پادکستهای مختلف را به شما میدهد و در حقیقت شما میتوانید بیشتر از آنچه که نیاز داشتهاید به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنید. این برنامه برای علاقه مندان به کشف محتواهای صوتی و شنیداری جدید فوق العاده است و بر روی آیفون و اندروید قابل دسترس بوده و همچنین دسترسی به صورت وب نیز از طریق وبسایت کاملا امکان پذیر است. Castbox با آمازون ، الکسا، اپل واچ، google home ،carplay سازگار است. دیگر قابلیت جذاب این پلتفرم امکان درآمدزایی از محل تولید محتوا و پادکست است، چیزی تقریبا شبیه مانیتایز کردن چنل یوتیوب.
- Pocketcast : یکی دیگر از برنامههای محبوب در زمینه پخش پادکست پاکت کست میباشد که قابلیت هایی مانند تنظیم سرعت پخش، لیست پادکست هایی که به اتمام نرساندهاید و غیره را در اختیارتان قرار میدهد. این برنامه در حال حاضر به صورت رایگان در اختیار مخاطبین قرار گرفته است. در این برنامه نیازی به عضو شدن برای شنیدن یک پادکست ندارید و میتوانید بدون عضویت از آن ها استفاده کنید.داشتن قسمتی که بروزترین ها و بهترین پادکستها را در خود جای داده به مخاطبین کمک میکند تا به راحتی به پادکست های مناسب خود دسترسی پیدا کنند.
- Spotify : علاوه بر این که یکی از بهترین پخش کنندگان موزیک میباشد در رده ی بهترین پخش کنندگان پادکست نیز قرار دارد. در این برنامه قسمت موسیقی و پادکست کاملا از هم جدا شده و میتوانید از هر بخش به صورت جداگانه استفاده کنید.این برنامه قابلیت اجرا در آیفون ، مک، ویندوز و اندروید را دارا میباشد.
همچنین از دیگر برنامههایی که میتوانید با آنها به پادکستهای مورد علاقهی خود گوش کنید و یا محتوای پادکستی خودتان را در آنآپلود کنید میشود به : castro ،downcast ،Himalaya ،luminary و پلتفرمهای داخلی مانند شنوتو و ناملیک اشاره کرد.
چطور Podcast بسازم ؟
مهم ترین قدم در ساخت پادکست انتخاب موضوع میباشد. برای انتخاب موضوع در ابتدا چند سوال را از خود بپرسید :
- مخاطبین شما چه کسانی هستند ؟
- علایق مخاطبین به چه سمتی گرایش دارد ؟
- هدف از ساخت این پادکستها چیست؟
حالا میتوانید موضوع مناسب را پیدا کنید، یکی از ابزارهای مناسب برای انجام تحقیقات استفاده از chartable.com است. میتوانید در این محیط دسته های مختلف پادکست را مرور کنید و با توجه به میزان ارزش گذاری مخاطبین برای هر دسته و آخرین تاریخ بروزرسانی گزینه ای مناسب برای تولید پادکست را انتخاب کنید.
بهترین برنامههای ساخت پادکست
برنامه های زیادی وجود دارند که در زمینهی ساخت پادکست قابل استفاده بوده و میتوانند به شما کمک کنند. در ادامه چندین برنامه ی محبوب که پادکسترهای معروفی از آن ها برای ساخت پادکست های خود استفاده میکنند را به شما معرفی میکنیم. به کمک این برنامهها میتوانید موزیک و ضبط و تدوین های لازم را بر روی پادکست خود انجام دهید.
- Logic pro : یکی از برنامههای معروف logic pro میباشد که تنها بر روی ios قابل استفاده است. در این برنامه میتوانید با استفاده از رابط کاربری سادهای که وجود دارد به راحتی به تمام عملکردهای مورد نیازتان دسترسی داشته باشید و به سادهترین شکل ممکن به تولید محتوای صوتی و پادکست بپردازید. در صورتی که نیاز به تغییرات متمایزتری داشته باشید میتوانید با فعالسازی تنظیمات پیشرفته در منوی این برنامه دسترسی خود را بیشتر کنید.
این نرم افزار صوتی اپل میتواند به برنامه Logic Remote برای iPhone یا iPad مرتبط شود و پروندههای آن را در GarageBand باز کند. به طور کلی فضای ساده و مناسب این برنامه برای افراد تازه کار و همچنین چندین ویژگی پیشرفته در آن، این برنامه را تبدیل به یک برنامه ی فوق العاده برای مبتدیان و افراد حرفهای در حوزه تولید محتوای صوتی کرده است. - Podbean : در این برنامه این امکان را دارید تا با استفاده از محیط داخلی پادبین پادکست خود را بسازید. به راحتی محتوای خود را ضبط کنید، جلوههای صوتی را با هم مخلوط کنید و در پادبین این امکان به شما داده میشود تا از موسیقی های گستردهی موجود در آن استفاده کنید یا به سادگی موسیقی ها و صداهای خود را به آن وارد کنید. در این محیط میتوانید به صورت زنده اقدام به ضبط کنید ودر هر لحظه که نیاز بود مکث کرده و دوباره شروع به ضبط کنید. لازم به ذکر است که وقتی نوبت به ویرایش می رسد، با استفاده از پادبین این قابلیت را دارید تا صدای خود را بالا و پایین ببرید، اما نمیتوانید برش داخلی را در هرقسمت از محتوای خود ایجاد کنید. در این برنامه شما می توانید پس از ایجاد پادکست خود، مستقیماً آنها را منتشر کنید، یا میتوانید فایل را بارگیری کنید تا از آن در جای دیگری استفاده کنید.
- Adobe Audition: شاید لقب یکی از کاملترین نرم افزارهای تولید محتوای صوتی را بتوان به ادوبی آدیشن داد. در این برنامه شما قابلیتهای زیادی برای تلفیق صدای خود، اصلاح نویز، کاهش برگشت صدا و سایر امکانات فوقالعاده حرفهای را در اختیار دارید. محیط کاربری این نرم افزار برخلاف توانایی های بسیاری که دارد بسیار کاربرپسند است و کار با آن برای شما بسیار لذت بخش خواهد بود.
کلام آخر : پادکستها با ایجاد دنیایی بدون مرز این امکان را به تمامی انسان ها داده است تا محتواهای مختلف در هر زمینه ای اعم از علمی و غیر علمی به سایرین ارائه کنند، این که چه تعداد پادکست در خصوص یک موضوع وجود دارد هرگز دلیل مناسبی برای عدم ساخت یک نسخه از محتوای مد نظر شما نخواهد بود چرا که این دنیای بدون مرز یک هدیه برای نمایش علوم و دانستنههای شما به سایرین است. پس اگر در حوزه ی خود دانشی دارید همین امروز شروع به ساخت پادکستهای مختلف کنید تا دیگران را نیزدر دانش خود سهیم کنید.
همچنین برای گوش دادن به پادکستهای دنیای دیجیتال مارکتینگ میتوانید اینجا کلیک کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
قانون Coppa چیست؟ ویژگیهای ویدیوها Made for kids در یوتیوب
شرایط کسب درآمد از توییچ (Twitch) برای گیمرها
بهترین نرم افزارها و اپ های ساخت استوری مخصوص اینستاگرام به همراه لینک دانلود
بیشترین جست و جوهای انجام شده در سال 2020 در گوگل در 11 دسته بندی مختلف
روانشناسی رنگ در بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ به همراه ویدیو و اینفوگرافیک
10 دلیل برای داشتن استراتژی دیجیتال مارکتینگ
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
Thanks again for the post. Really thank you! Really Great. Amalia Boot Zalucki