اینفلوئنسر کیست؟
واژه Influencer در زبان انگلیسی از کلمه Influence به معنی شخص یا فردی است که با کلام، رفتار، شهرت، قدرت، ثروت، هنر و … خود توانایی تاثیرگذاری، نفوذ فکری و عملی روی سایر افراد جامعه را دارد. یک اینفلوئنسر میتواند یک فوتبالیست، بازیگر، بلاگر، هنرمند، ورزشکار و … باشد که قدرت کلامی و نفوذ خوبی روی ذهن و سبک زندگی مخاطبین خود را دارد. با توجه به این قدرت نفوذ این دسته از افراد روی طرفداران خود و عموم مردم طبیعی است بسیاری از کسب و کارها، سازمان ها، اشخاص حقیقی و حقوقی و حتی مقامات به منظور کسب اعتبار، درآمد و شهرت حاضر هستند تا هزینه های زیادی را برای همکاری با این اینفلوئنسر ها قبول کنند.
اما داستان از جایی جالب تر می شود که امروزه این اینفلوئنسر ها توانایی بیان صحبت ها و نظرات خود را در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، توییتر، یوتیوب و … برای میلیون ها مخاطب دارند که عملا تاثیر گذاری و سرعت پخش بیشتری را نسبت به فضای واقعی خواهد داشت.
این روزها شما میتوانید بسیاری از برند ها و شرکت های بزرگ بین المللی را مشاهده کنید که بخش عمده ای از بودجه تبلیغاتی و بازاریابی خود را صرف تولید محتوای مشارکتی و تبلیغات با اینفلوئنسرهای مختلف میکنند. اما نکته ای که باید به عنوان صاحب یک کسب و کار به آن توجه کرد این است که بودجه بندی ما جهت تبلیغات با چنین اینفلوئنسرهایی معمولا محدود تر از شرکت ها و برند های بزرگ است.
انواع اینفلوئنسر در شبکه های اجتماعی
حالا باید برای این که قدرت تصمیم گیری بهتری داشته باشیم نکاتی را در خصوص دسته بندی اینفلوئنسرها درنظر بگیریم. یکی از مهمترین دسته بندی ها براساس تعداد مخاطب و یا فالوورهای یک اینفلوئنسر انجام میگردد. این دسته بندی را میتوان به طور کلی به چهار نوع و بر اساس سایز جامعه آماری دنبال کننده آن ها تقسیم بندی کرد که در ادامه ویژگی های هر یک را بررسی خواهیم کرد.
- مگا اینفلوئنسر
- مَکرو اینفلوئنسر
- میکرو اینفلوئنسر
- نانو اینفلوئنسر
مگا اینفلوئنسر
اگر بخواهیم در یک کلمه این دسته را تعریف کنیم آن کلمه “سلبریتی” خواهد بود. برای مثال به میتوان به نمونه های خارجی مانند لئوناردو دیکاپریو و کریستیانو رونالدو و در نمونه های داخلی علی کریمی، شهاب حسینی و … اشاره کرد. این افراد معمولا بیش از یک میلیون دنبال کننده در فضای مجازی دارند. این نوع اینفلوئنسرها معمولا تخصص خاصی در یک صنعت یا رشته مشخص در فضای مجازی ندارند و به عنوان متخصص در حوزه خاصی مانند غذا، زیبایی و … شناخته نمی شوند.
با این حال با توجه به تعداد بسیار زیاد فالووهایی که دارند در اکثر موارد حتی وقتی در حوزه ای کاملا غیر تخصصی اقدام به تبلیغات میکنند باعث یک تحول بزرگ در کسب و کارهای مختلف میشوند و ترافیک بسیار زیادی از مشتری و دنبال کنندگان را متوجه صفحات و بیزنس های همکار می کنند. البته این روزها شاهد این هستیم که تعداد زیادی از این اینفلوئنسرها از اهمیت شهرت خود باخبر شده اند و برند خود را ایجاد کرده و سخت مشغول درآمدزایی از محل فروش محصولات و خدمات خود هستند.
به طور کلی اگر قصد همکاری با مگا اینفلوئنسرها را دارید لازم است بودجه زیادی را برای این کار در نظر بگیرید و به قول معروف حسابی باید سرکیسه را شل کنید.
ماکرو اینفلوئنسر
مَکرو اینفلوئنسرها که بعضی ها آنها را ماکرو اینفلوئنسر خطاب میکنند، دارای بازه دنبال کنندگانی بین 100،000 تا یک میلیون مخاطب هستند. این دسته از افراد اغلب شهرت و نفوذ خود را به وسیله تولید محتوای کاربردی و حرفه ای در حوزه های خاصی به دست آورده اند. اگر بخواهیم چند نمونه از این دسته مثال بزنیم میتوانیم به ولاگرهایی (ویدیو بلاگر) که در زمینه های مختلف و تخصصی مانند غذا، سفر،فان، بیوتی وزیبایی فعالیت می کنند اشاره کنیم.
ماکرو اینفلوئنسرها معمولا اگر در حوزه تخصصی صنعت و بیزنس شما فعالیت کنند گاهی میتوانند حتی از مگا اینفلوئنسرها هم مخاطبین بیشتری را متوجه کسب و کار شما کنند و شما میتوانید جهت ایجاد آگاهی از برند خود یا همان Brand Awareness به خوبی با این دسته همکاری کنید. البته لازم به ذکر است هزینه تولید محتوای مشترک و اسپانسرینگ این گروه هم دست کمی از مگا اینفلوئنسرها ندارد.
اما خطری که یک تهدید به حساب می آید حضور ماکرو اینفلوئنسرهای فیک یا تقلبی است. این افراد در واقع در دسته پایین تر قرار دارند اما با تقلب و خرید فالوور فیک تعداد مخاطبین خود را بالاتر نمایش میدهند. پس حتما در هنگام تبلیغات لازم است بررسی های لازم را روی این دسته انجام دهید و حتی از مشاوره افراد صاحب نظر در حوزه تبلیغات استفاده کنید تا مورد سوء استفاده و کلاه برداری برخی افراد سودجو قرار نگیرید.
میکرو اینفلوئنسر
دسته سوم میکرو اینفلوئنسر ها هستند که تعداد مخاطبین آن ها بین 1000 تا 100،000 می باشد. این دسته با به رخ کشیدن کیفیت بالاتری از محتوا، قابل اطمینان بودن، موثق بودن اطلاعات، مرتبط بودن، و ارزشمند سازی محتوای خود موفق می شوند در بازه های مختلف مخاطبین خود را تحت تاثیر قرار دهند. جالب است بدانید که معمولا هر چه تعداد مخاطب پایین تر می رود این افراد سعی میکنند با تولید محتوای با ارزش تر مخاطبین جدیدی جذب کنند. اگر به دنبال گوشه های پر سود از بازار هدف خود هستید و قصد نیچ مارکتینگ را دارید را دارید بدون درنگ انتخاب این دسته برای شروع کار شما فوق العاده خواهد بود.
هزینه هایی که این افراد جهت تبلیغ کسب و کار شما دریافت میکنند به مراتب از دو دسته قبلی پایین تر است و شما میتوانید با یک برنامه ریزی صحیح و تولید محتوای مناسب بازدهی بسیار خوبی را از تبلیغات توسط این افراد بگیرید.
نانو اینفلوئنسر
دسته آخر نانو اینفلوئنسر ها هستند. این افراد تعداد فالووری حدود 1000 نفر و یا کمتر را به خود اختصاص داده اند. نانو اینفلوئنسر ها در واقع میتوانند تعریف کلی ای از همه مردم که روزانه در فضای مجازی فعالیت میکنند باشند که توانایی تحت تاثیر قرار دادن اطرافیان، دوستان و جامعه کوچکی از افراد را دارند.
با توجه به وجود صمیمیت بسیار زیاد در بین این افراد و دنبال کنندگانشان، آنها تاثیر مستقیم زیادی در انتخاب دیگران با پیشنهاد دادن یک محصول، خدمات و … را دارند. البته طبیعی است که نانو اینفلوئنسر ها برای صنایع و کسب و کارهای بزرگ و متوسط به دلیل مباحث مربوط به ارزش برند به هیچ عنوان گزینه مناسبی برای تبلیغات به حساب نمی آیند. درحالی که میتوانند برای کسب و کارهای کوچک و محلی با توجه به هزینه کم اتفاقات خوبی را رقم بزنند.
اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
با مطالعه مطالب بالا به این نتیجه میرسیم که برای انجام یک تبلیغات مطمئن باید ابتدا موضوع کاری اینفلوئنسرهای مد نظر را بررسی کنیم و سپس در سایز و دسته بندی مشخص شده به دنبال اینفلوئنسر مورد نظر بگردیم. اینفلوئنسر مارکتینگ درواقع استفاده صحیح از دانش بازاریابی در ایجاد یک کمپین تبلیغاتی خوب و مناسب برای برند و محصول خود با به کار گیری شهرت افراد تاثیرگذار است. برای انجام یک اینفلوئنسر مارکتینگ قوی بهتر است ابتدا بودجه بندی خود را بررسی کنید. اگر حتی از سرمایه زیادی بهره میبرید دلیلی بر هزینه کردن بی رویه و بدون توجه آن نیست زیرا بسیاری از برندها و افراد بوده اند به همین روش به نرخ تبدیل مناسبی چه در بحث فروش و چه در بحث شناسایی برند خود دست نیافته اند. پیشنهاد ما برای شروع اینفلوئنسر مارکتینگ طی کردن قدمهای زیر است:
- برآورد بودجه تبلیغاتی
- شناسایی اهداف تبلیغات (برندسازی، فروش و…)
- شناسایی پرسونای مخاطب مورد نظر با توجه به اهداف تعیین شده در مرحله قبل
- شناسایی نیچ یا گوشه بازار
- بررسی اینفلوئنسرهای فعال در حوزه کاری با توجه به اهداف و پروسنای مخاطب
- بررسی راههای ارائه تبلیغات مانند تولید محتوای مشارکتی، تولید محتوا توسط اینفلوئنسر، تولید محتوا توسط برند شما
- بررسی راههای همکاری با اینفلوئنسر مانند همکاری در فروش، پرداخت هزینه و …
- انتخاب زمان مناسب برای کمپین Influencer Marketing به شکل موفق
- استفاده از UTM برای بررسی کمپین اجرا شده و میزان اثربخشی در کمپین
- جمع بندی اطلاعات و آمارهای کمپین به منظور استفاده در آینده
جمع بندی
دسته بندی بالا از لحاظ تعداد دنبال کنندگان اینفلوئنسر ها مورد بحث قرار گرفت. البته دسته بندی های دیگری از نظر نوع فعالیت و زمینه کاری آن ها مانند حوزه های زیبایی، فشن و استایل، فان، غذا، سفر، بازی های ویدئویی و…. وجود دارد. با بررسی مقاله بالا موضوعی که ممکن است ذهن هر یک از ما را به عنوان یک صاحب کسب و کار به خود مشغول کند، تنوع و تعداد زیاد اینفلوئنسرها و انتخاب صحیح یکی از آن ها برای اینفلوئنسر مارکتینگ است. شاید این موضوع یک دغدغه به حساب بیاید اما در عین حال میتواند یک احساس آزادی برای یک انتخاب خوب از میان گزینه های مختلف را به شما بدهد که اگر با مشاوره صحیح و تولید محتوای متناسب همراه شود تجربه خوبی را برای شما رقم خواهد زد.
در پایان
سخن آخر از زبان یک مشاور امر تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ به شما عزیزان این است که در انتخاب اینفلوئنسر ها به این نکته دقت کنید که آن ها باید تناسب خوبی با تصویر برند شما و ارزش های شما داشته باشند تا بتوانند پیام شما را به شکل صحیح،رسا و مناسب به مخاطبین هدف شما برسانند.
امیدوارم این مقاله شما عزیزان را در انتخاب مسیر صحیح یاری کرده باشد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
شرایط کسب درآمد از توییچ (Twitch) برای گیمرها
بهترین نرم افزارها و اپ های ساخت استوری مخصوص اینستاگرام به همراه لینک دانلود
بیشترین جست و جوهای انجام شده در سال 2020 در گوگل در 11 دسته بندی مختلف
روانشناسی رنگ در بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ به همراه ویدیو و اینفوگرافیک
10 دلیل برای داشتن استراتژی دیجیتال مارکتینگ
ریچ و ایمپرشن در اینستاگرام چه تفاوتهایی دارند؟
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
پس برای اینفلوئنسر مارکتینگ اول باید به حوزه کاری دقت کنیم و اینفلوئنسر هارو انتخاب کنیم ؟