تولید محتوا و اهمیت انواع قالب های محتوایی
تولید محتوا ترکیب دو واژهای است که این روز ها زیاد به گوشمان میخورد. اهمیت این عبارت به خصوص در این روزهای کرونایی برای برخی کسب و کارها بسیار بیشتر از قبل خودنمایی میکند. تولید محتوا میتواند مسیری مناسب و جذاب برای ارتباط با مخاطب هدف شما باشد. عوامل بسیار زیادی در تولید محتوا تاثیر گذار هستند که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت. تولید محتوا میتواند در قالب های متنوعی انجام شود که هرکدام جذابیت ها و نقاط قوت خود را دارند و متناسب با نیاز شما در شبکههای اجتماعی، وبسایت، خبرنامه، تبلیغات و … مورد استفاده قرار میگیرند.
تولید محتوا نقش بسیار مهمی را در برنامه دیجیتال مارکتینگ بسیاری از کسب و کارها بازی میکند.
آشنایی با انواع قالب های تولید محتوا
1. تولید محتوای متنی
محتوای متنی نقش بسیار مهمی در طراحی و سئو وبسایتها ایفا میکند. محتوای متنی بسته به نوع و دسته بندی وبسایت شما میتواند در حوزه مختلف مانند : پزشکی، سرگرمی، خبری، علمی، فرهنگی، هنری، مذهبی و … نوشته شود. این که “شما به دنبال چه نوع مخاطبی هستید؟” یک سوال مهم در شروع تولید محتوا با قالب متنی خواهد بود، زیرا باید جامعه هدف خود را به خوبی بشناسید تا بتوانید نظر آن ها را با یک محتوای استاندارد چه از نظر مضمون و چه از نظر تکنیک های سئو به خود جلب کنید. یکی از مهمترین عناصر در تولید محتوا با قالب متن، انتخاب کلید واژه های مناسب میباشد. کلید واژه درواقع همان کلمه یا عبارتی است که مخاطب با جست و جوی آن به محتوای شما دست پیدا میکند.
بنابراین باید در انتخاب صحیح آن دقت شود. سادگی بیان و قابل فهم بودن برای مخاطب عام از اهمیت بسیار بالایی برخودار است، بنابر این در حین نوشتن مقاله دقت کنید، اگر قصد ندارید محتوای خیلی تخصصی منتشر کنید از ادبیات قابل فهم و ساده استفاده کنید تا مخاطب ارتباط بهتری با محتوای شما بگیرد. سعی کنید در نوشتن سبک خود را داشته باشید، جدا از این که ترجمه میکنید یا از منابع دیگر استفاده میکنید همیشه تلاش کنید امضای خود را در محتوا داشته باشید. این روز ها محتوای متنی خود به دسته های مختلفی تقسیم بندی میشود که حتی از کپشن پست های اینستاگرام گرفته تا محتوای ایمیل ها مورد استفاده قرار میگیرند. در مقاله های دیگری به آن ها خواهیم پرداخت.
2. تولید محتوای تصویری
تولید محتوا با قالب تصویری با کیفیت بالا همیشه در بخش های مختلف کسب و کار ها مورد استفاده قرار گرفته است. میتوان از طراحی بنر هایی که در خیابان ها میبینید یا تصاویری که در وبسایت ها و شبکه های اجتماعی هر روز با طرح های مختلف منتشر میشوند به عنوان نمونه هایی از این نوع محتوا نام برد. مانند محتوای متنی، تولید محتوا به شکل تصویری نیز موضوعات مشابهی را می تواند داشته باشد برای مثال اینفوگرافی، کاریکاتور، عکس نوشته، تصاویر حرفه ای عکس برداری شده و … در این دسته قرار میگیرند. انتشار و تولید محتوا در این قالب نیازمند داشتن تخصص کافی در تصویر برداری، کار با دوربین های حرفه ای، شناخت نرم افزار های ادیت عکس مانند فوتوشاپ، نرم افزار های ساخت وکتور مانند ایلاستریتور و … است.
3. تولید محتوا با قالب ویدئویی
ویدئو امروز به عنوان یکی از شاخص ترین راه های جلب توجه مخاطبین به حساب می آید. با استفاده از جذابیت های بصری، جلوه های گرافیکی مناسب و کاراکتر های مختلف به راحتی میتوانید تاثیر بسیار عمیقی روی مخاطبین خود به جا بگذارید. ویدئو خود میتواند به اشکال مختلفی تولید شود برا مثال، موشن گرافی، مصاحبه، تیزر تبلیغاتی و … از جمله مواردی هستند که درقالب محتوای ویدئویی قرار میگیرند. ویدئو ها این روز ها کاربرد بسیار گسترده ای دارند از آنباکسینگ، نقد و معرفی محصولات گرفته تا ویدئو هایی با درون مایه طنز که هریک مخاطب خاص خود را دارند.
تعداد بسیار زیادی از افراد مختلف در حال حاضر در حال تولید محتوای با کیفیت ویدئویی هستند و به اصطلاح در حال ولاگ کردن میباشند که پس از تولید محتوا به شکل حرفه ای تر از سایرین، محتوای خود را در یوتیوب، آپارات و شبکه های اجتماعی بارگذاری میکنند. ولاگرها معمولا با تولید محتوای تخصصی توانایی جلب توجه خوبی را برای برند و نام تجاری شما دارند.علاوه بر ولاگر ها تعداد بسیار زیادی از اینفلوئنسر ها در فضای مجای و اینستاگرام نیز با تولید محتوا با استفاده از ویدئو به شهرت خوبی دست پیدا کرده اند.
تولید محتوای ویدئویی هم نیاز به آشنایی کافی با فنون فیلم برداری و کار با دوربین و لنز دارد. همچنین شما باید با چند نرم افزار ادیت فیلم مانند ادوبی پریمیر پرو (Adobe Premiere Pro) آشنایی داشته باشید و یا اگر قصد شما تولید محتوا به شکل موشن گرافی میباشد باید با نرم افزار هایی مانند ادوبی افتر افکت (Adobe After Effects) کار کرده باشید. البته این روز ها اپ های موبایلی و نرم افزار های یوزر فرندلی تری نیز در بازار موجود است ولی برای منتشر کردن یک محتوای حرفهای شما به نرم افزار های حرفهای نیاز خواهید داشت.
4. تولید محتوا با قالب صوتی یا پادکست
اگر تا به حال پادکست گوش داده باشید، خوب میدانید که این نوع محتوا جنبه آموزشی بسیار بیشتری دارد و اغلب افراد جهت یادگیری مطالب مختلف از جمله زبان انگلیسی، دروس دانشگاهی ، مدیتیشن و … از این نوع قالب محتوایی استفاده میکنند. امکان گوش کردن به این محتوا در حال رانندگی یا در حال انجام یک سری از فعالیت هایی که نیاز به تمرکز بالایی ندارند یکی از محاسن این نوع محتواست. پادکست ها از محبوبیت بسیار زیادی در میان طرفدران خود برخوردار هستند. شما برای تولید محتوا به شکل پادکست باید حداقل های مورد نیاز را تهیه کنید.
کیفیت صدا در این نوع محتوا حرف اصلی را میزند. شما به یک میکروفن مناسب و دستگاه ضبط صدا که میتواند یک گوشی هوشمند یا لبتاب باشد نیاز خواهید داشت. همچنین برای ادیت این نوع محتوا ایجاد افکت های شنیداری یک نرم افزار حرفه ای مانند ادوبی آدیشن (Adobe Audition) میتواند به خوبی شما را ساپورت کند. شبکه های اجتماعی، وبسایت ها و پلتفورم های مختلفی در حال حاضر امکان انتشار پادکست را در خود فراهم کرده اند که میتوان به Anchor ، Podbean، Blubrry، SoundCloud، شنوتو و ناملیک اشاره کرد.
نکاتی در خصوص تولید محتوا
-
استمرار در تولید محتوا
برای این که مخاطب را برای مدت طولانی با خود همراه کنید باید یک برنامه منظم برای تولید محتوا داشته باشید. داشتن برنامه یا جدول محتوا به شما کمک خواهد کرد مخاطب را به محتوای خودتان عدت دهید و در طولانی مدت اعتماد سازی خوبی انجام داده باشید. بهتر است زمان های انتشار محتوای شما مشخص شده باشد تا مخاطب بتواند طبق برنامه ای که در ناخودآگاه او ایجاد کرده اید به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه یا هرشکلی که مد نظر شماست دسترسی داشته باشد.
-
کیفیت تولید محتوا
اگر چه استمرار و کمیت محتوا از اهمیت بالایی برخوردار است اما نباید کیفیت را قربانی کمیت کرد. بی کیفیت بودن محتوا در هر قالبی میتواند از رضایت دنبال کنندگان و مخاطبین شما کاهش دهد. بنابر این سعی کنید با یادگیری نرم افزار های مورد نیاز و آموزش دیدن در حوزه تخصصی خود همواره به روز و با کیفیت قابل قبول ظاهر شوید تا به مخاطب احساس رضایت بیشتری را اقا کنید.
-
محتوای دیگران را کپی نکنید
همیشه و در همه قالب ها و ساختار های تولید محتوا تلاش را به ساخت محتوای منحصر به فرد خود کنید، زیرا محتوای کپی شده در هر پلتفورم یا وبسایتی از لحاظ حرفه ای و تکنیکی برای شما مشکل ساز خواهد شد. اگر بخواهید در آینده حرف های زیادی برای گفتن داشته باشید نیاز دارید تا خودتان محتوا تولید کنید.
با توجه به نکات بالا از کپی کردن مقالات دیگران، کپی کردن عکس و محتوای ویدئویی دیگران پرهیز کنید. شما با این کار در حال تبلیغ دیگران به صورت رایگان هستید و اعتبار خود را زیر سوال خواهید برد. البته این نکته را باید در نظر گرفت که رفرنس دهی در مقالات و موضوعات تخصصی به بالابردن اعتبار محتوای شما چه از نظر فنی و تکنیکی و چه از نظر حرفه ای و تخصصی کمک خواهد کرد که باید در چارچوب خودش صورت بگیرد.
-
به روز باشید
سعی کنید در تولید محتوا به ترند های جدید بی توجه نباشید، مخاطبین قطعا با ترند شدن یک موضوع بیشتر به جست و جوی آن میپردازند و در این بین اگر محتوای شما با کیفیت، تخصصی، جذاب و حرفه ای باشد قطعا مورد توجه تعداد زیادی مخاطب قرار خواهد گرفت. با توجه به این نکته شما در هر حوزه و با هر موضوعی که فعالیت و تولید محتوا انجام میدهید لازم است که نسبت به اتفاقات و اخبار پیرامون خود آگاهی و اشراف خوبی داشته باشید.
-
سلیقه مخاطب را در تولید محتوا در نظر بگیرید
علمی بودن و حرفهای بودن تولید محتوا هرچقدر هم عالی باشد، تا زمانی که سلیقه و علایق مخاطب را در نظر نگیرد برای شما کارساز نخواهد بود، سعی کنید مخاطب هدف خود را درست انتخاب کنید و به شناخت خوبی از عقاید کلی آن ها دست پیدا کنید. اگر مخاطب از مطالب شما استقبال نکند و محتوای شما را به دیگران پیشنهاد ندهد، شما تولید محتوای موفقی نداشته اید.
جمع بندی
داشتن یک برنامه مناسب تولید محتوا حال میخواهد در هر قالب و چارچوبی باشد و در هر پلتفورمی منتشر شود توانایی این را دارد که شما را به مخاطبین اصلی برساند. آینده نگری و نظم در کنار داشتن توانایی های فردی و گروهی در تولید محتوا و نا امید نشدن از دستیابی به اهداف قسمت و بخش مهمی از روند تولید محتواست. امروزه تعداد زیادی از افراد درحال جذب مخاطب و مشتری از طریق بازاریابی محتوایی هستند و این محتواست که در این روش حرف اول را میزند. به طور کلی از نظر من از مهمترین نکات در تولید محتوا میتوان برنامه ریزی و هدف گذاری، کیفیت فنی و تخصصی، جدید و انحصاری بودن و دید بلند مدت نام برد. تولید محتوا حلقه مفقود ارتباط بسیاری از کسب و کار ها با مشتری است!
دیدگاهتان را بنویسید